Profil Estetica şi Igiena corpului omenesc

Vorbele din popor adevăr grăiesc – şi mai mult, ne fac și cinste. Cine nu îşi doreşte să aibă un aspect îngrijit şi să arate bine în fiecare zi?   Pentru un lucru bine făcut, avem nevoie de specialişti, în orice domeniu. Când vine vorba de aspectul fizic şi de îngrijirea lui, preferăm să ne lăsăm pe mâna profesioniştilor în coafură, frizerie, manichiură şi pedichiură.

Şcoala noastră oferă pentru şcoala profesională un profil frumos, Estetica și Igiena Corpului Omenesc, prin intermediul căruia elevii se pregătesc timp de 3 ani pentru a deveni specialişti în domeniu. Pe lângă materiile de cultură generală, elevii parcurg module de specialitate şi participă la stagii de practică comasată, la agentul economic, astfel:

  -clasa a 9-a  – 5 săptămâni şi 1 zi de practică săptămânală

 – clasa a 10-a profesională – 9 săptămâni şi 2 zile de practică săptămânală

 – clasa a 11-a profesională – 10 săptămâni şi 3 zile de practică săptămânală

De cele mai multe ori, modele sunt chiar colegii sau colegele, oferind sfaturi şi indicaţii unde este cazul, sub atenta supraveghere a instructorilor de practică, într-un mediu profesional, în condiţii reale de muncă. Rezultatele sunt pe măsura efortului, impresionante şi de un simţ estetic minunat.

Coaborarea cu agentul economic, Salonul Noblesse Hunedoara, pentru această specializare este fructuoasă, în sensul că, timp de 3 ani, practicanţii dobândesc deprinderi specifice meseriei, în timpul săptămânilor de practică. Astfel, după absolvirea examenului de calificare nivel 3 elevii se pot angaja în domeniul de speciaizare, cu experiența acumulată în timpul stagiilor de practică.

Pe parcursul celor 3 ani de școală profesională profil Estetică, elevii învaţă să realizeze coafuri simple şi complexe, tunsori pentru bărbaţi şi femei, tipuri de manichiură şi pedichiură. Sunt necesare şi cunoştinţe teoretice despre structura şi textura firului de păr, precum şi despre procesele chimice care au loc la vopsirea sau decolorarea părului. Pentru un rezultat impresionant, este necesar ca produsele folosite să fie de calitate aşa că practicanţii sunt învăţaţi cum să aleagă întotdeauna cele mai potrivite produse pentru fiecare tip de păr, în funcţie de coafura dorită.

Clasele de  estetică realizează coafuri specifice pentru diferite ocazii: 

 -1 Decembrie, coafuri cu specific românesc: împletituri, cocuri, ornate cu steagul României 

 -Craciun, Revelion, nunți, ocazii, Ziua Femeii, Halloween, anotimpuri

Toamna este un anotimp frumos şi melancolic, un anotimp plin de culoare şi cu un farmec aparte. Ea este precum un pictor priceput care colorează natura cu cele mai frumoase culori de galben-ruginiu, este precum o zână tristă, care împrăştie parfumuri stinse şi care îmbracă copacii în haine tomnatice.Acum natura atinge un apogeu coloristic ceea ce ne-a determinat pe noi să realizăm anumite coafuri artistice şi manichiuri în cadrul orelor de instruire practică la profilul Estetica şi igiena corpului omenesc. Chiar dacă frunzele sunt căzute asta nu înseamnă că nu au valoare şi ele,iar noi am reuşit să le punem în valoare prin coafurile realizate de noi.

Deşi toamna aduce în prim plan capriciile naturii, acest anotimp are şi motive de bucurie. Are ea aşa un dar, de a ne atinge sufletul şi de a ne bucura: în acest anotimp natura se schimbă, frunzele copacilor îngălbenesc şi cad, iarba se usucă, iar soarele încălzeşte din ce în ce mai puţin.

Noi profităm de orice ocazie pentru a crea modele de coafuri inedite. Folosim diverse accesorii pentru a contura împletiturile și cocurile. Toamna aceasta am fost inspitate de forma și culoarea frunzelor și am realizat coafuri care să surprindă explozia de culori tomnatice care înfrumusețează orice ținută. După cum se vede. am reușit să prindem zâmbete cu iz de frunze în pletele modelelor noastre.

Buclele lejere se recomandă persoanelor cu părul mediu sau lung, părul subţire sau gros.

 Resursele necesare:

      – produse: fixativ, spumă, şampon, balsam, mască de păr 

      – instrumente: pieptăn, clipsuri 

     – aparate: placă, ondulator, feon

     – instalaţii: scafă 

     Etapele de lucru: 

 a) începem prin a spăla părul clientei şi a-l usca. Apoi vom împărţi părul, de la frunte până la punctul zero, după care împărţim cu linie dreaptă de la o ureche la alta. Între timp placa se încălzeşte şi clienta poate fi consiliată.

 b) secţionăm părul din spate şi începem a ondula câte o şuviță, apoi mai secţionăm o parte şi facem acelaşi lucru, până ajungem la punctul zero al capului 

 c ) fixăm totul cu fixativ şi sespărţim buclele cu degetele

 d) ne asiguram că clienta pleacă mulţumită din salon.

Buclele reprezintă o coafură versatilă, care încadrează frumos fața și care dau o notă de lejeritate și delicatețe. Părul cu șuvițe deschise, în special înspre blond este cel care se potrivește cel mai bine acestei coafuri, adăugând strălucire întregii ținute.

Vizitatori: 2 Vizitatori: 236670
Traduceți